keskiviikko 14. elokuuta 2019

Tähtiharrastajien kesätapaaminen Cygnus 2019


Satu Mäkelä

Tämän vuoden tähtiharrastajien kesätapaaminen järjestettiin Haminassa 25.7. – 28.7. Ohjelmassa oli tavalliseen tapaan esitelmiä, matkakertomuksia, työpajoja sekä vapaamuotoista yhdessäoleskelua nuotiolla ja saunalaiturilla. Helteet tekivät öistäkin trooppisia. Tämä teki uimisen, telttamajoituksen ja pitkät illat nuotion ääressä keskustellessa todella mukaviksi. Kelit olivat yölläkin selkeitä ja auringonlaskujen värit olivat mykistävän upeita jokaisena iltana.

Cygnuksella lapset saivat kysyä tähtitieteestä ja vastaajina olivat vanhemmat. Kuva © Satu Mäkelä.

Tänä vuonna pääaiheita olivat Chilen heinäkuinen auringonpimennys ja Kuuhun laskeutumisen 50. juhlavuosi. Lapsille ja lapsenmielisille oli järjestetty satunurkkaus ja vesirakettien askartelua. Vesirakettien ampuminen oli hauska ohjelmanumero kaikille osallistujille. Lapset huomioitiin myös iltaohjelmassa. Viimeisenä iltana järjestettiin ohjelmanumero jossa lapset kysyvät tähtitieteestä ja aikuiset vastaavat. Vapaaehtoisia kyselijöitä ja vastaajia oli useita. Lopuksi lapset äänestivät kuka aikuisista oli paras vastaaja.

Keskustelimme myös perinteisesti yhdistysten yhteisistä asioista. Lisäksi järjestettiin tilaisuus jossa eri yhdistykset kertoivat viime vuoden kuulumiset ja tapahtumat sekä suunnitelmat tulevalle kaudelle. Tästä yhteistoiminnasta saa paljon uusia ideoita ja näkökulmia miten asiat voi tehdä eri tavalla ja mitä uutta voisi toteuttaa omassa yhdistyksessäkin.

Jälleen kerran yksi kesän parhaista tapahtumista päättyi hyvissä tunnelmissa. Seuraavan vuoden tapahtumapaikka on haussa ja tietoa siitä on luultavasti saatavilla viimeistään ensi vuoden keväällä. Tiedotamme jälleen kun tapahtuman ajankohta ja paikka on tiedossa. Jos et ole ikinä osallistunut tähän tapahtumaan niin lähde mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti, mielipide tai kysymys tarkistetaan ennen julkaisemista. Toimitus päättää kommenttien julkaisemisesta tai mahdollisesta hylkäämisestä!