torstai 12. tammikuuta 2017

Muistelemme: Kari Nyman on poissa

Kari Nyman ottaessaan kunnijäsenyyden
helimukkssa 2011.
Kuva © Kari A. Kuure.
Marraskuun lopulla Tampereen Ursassa pitkään vaikuttanut ja toiminut Kari Gunnar Nyman (1947–2016) poistui keskuudestamme vaikean sairaiden uuvuttamana.

Kari toimi Tähtitaivas-kurssin vetäjänä, yhdistyksen sihteerinä ja innokkaana valokuvaajana. Hänet pyydettiin kunniajäseneksi jäätyään sihteerin tehtävistä pois vuoden 2011 alussa.

Kari Nyman oli koko työuransa Xerox Oy:n palveluksessa ja 1990-luvulta alkaen huoltopäällikkönä ja Xeroxin kehityspäällikkönä, josta tehtävästä hän jäi eläkkeelle vuonna 2004. Työn ohella hän oli innokas valokuvaaja, golfari ja tiffany-lasitöiden tekijä. Tähtiharrastus kuitenkin vei miehen sydämen, jolloin muuta harrastukset valokuvaamista lukuun ottamatta saivat jäädä. Kiinnostus tähtiharrastukseen Karilla oli intohimoista, syrjäyttäen jopa arkielämän vaatimukset.

Karin yksi ylpeydenaihe oli hänen ottamansa kuva pyramidikiteiden muodostamasta moninkertaisista haloilmiöistä 5.6.2008. Kuva valittiin päivän kuvaksi Nasan Astronomy Picture of the Day 18.6.2008.

Kari Nyman koki elämänsä viime vuosina raskaita omaisten menetyksiä ja ne varmasti osaltaan vaikuttivat Karin sairastumiseen. Sairastumisestaan huolimatta Kari oli toiveikas parantumiseensa, jonka uskon ja toivon hän toi selkeästi esille viimeisessä puhelussaan minulle paria kuukautta ennen kuolemaansa. Hän uskoi vielä pääsevänsä tornille havaintojen tekoon ja valokuvaamiseen. No sitä päivää ei enää sitten tullut!

Kari A. Kuure

Kari Nymanin ottama kuva pyramidikiteiden aiheuttamasta
mopninkertaisesta halosta. Kuvassa on näkyvissä
9, 18, 20, 23 ja 24 asteiden renkaat.
Kuva © Kari Nyman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti, mielipide tai kysymys tarkistetaan ennen julkaisemista. Toimitus päättää kommenttien julkaisemisesta tai mahdollisesta hylkäämisestä!